אצלנו בחאן השיירות הארוחה מוגשת בישיבה אותנטית נמוכה על מזרונים, ללא שולחנות. מגשי האוכל מונחים על מעמדים וכל מגש מיועד ל- 5 משתתפים, כלי האוכל אישים חד פעמים.
ארוחת המטפונה מפנקת את האורחים בלאפות בדואיות טריות הנאפות על גבי הסאג' ומבחר סלטים:
חומוס, עגבניות שרי בעשבי תיבול, סלט ערבי, חציל מטוגן, מטבוחה וחמוצים.
הארוחה מוגשת על גבי מגשים גדולים עליהם מונחת מקלובה - זהו המאכל הבדואי המסורתי הכולל:
אורז מבושל עליו מונחים ירקות קלויים והוא מעוטר בפלחי תפוחי אדמה אפויים ועל כל זה מונחת המדפונה (עוף ממולא).
את הארוחה ילוו מיץ תפוזים ולימונדה, קפה שחור אסלי, תה צמחים מתוק ובקלאווה.